lördag 9 januari 2010

Idag var det riktigt kallt på morgonen, -18,9 grader!!
Men det bekymrade inte flickorna Zindy (Popham's Ann Jo Kept in Mind), Tissla (Fancymore Faitful Angel) och Xi (Gold Status Pocketful of Sunshine) det minsta! Inte Birk (KORAD LPI SUCH Angeleye's Rhapsody in Rock) heller men han överlät busandet till flickavdelningen.


En knut tikar!
Tissla var så glad att få slippa sin gräsliga tratt en stund, hon glömde helt bort sin stövel i bustagen!


Tissla och Xi i en omfamning


Zindy och Tissla i en snygg parering.


Hugga, bita, slita, dra, busa! Lycka!

Jag bakade kakor idag och när de stog på svalning satt jag vid datorn en stund. Tissla låg i vardagsrummet med mig, hon tror ju att man inte kan röra sig med tratten. Lilla Lovis pysslar med sitt och de andra hundarna sover sött. Tror jag...
Det blev så där läskigt tyst ni vet, så där som när barn gör någonting de inte får. Jag reser mig och går ut i köket och där ser jag tre hundrumpor som står väldigt stilla. Jag kikar runt hörnet och där står världens lyckligaste Lovis och delar ut kakor till Birk, Xi och Zindy!! Och jag tror det var världens lyckligaste hundar!
Stackars Tissla hade ju inte hört någonting, instängd i sin trattvärld som hon är.
Jag frågade Lovis vad hon gjorde för någonting och på barns härliga sätt så svarar hon: "Jag ger hundarna kakor för de ville ha det!" Ja, jösses... Kan man annat än le?
Det roliga i det hela är Den Blå Skräcken från Lill-Pite, när man bjuder henne något ätbart så tar hon hela handen och i samma tugga amputerar hon halva ens arm. Men inte när det gäller lillmatte Lovis, då tar hon så fint så! Lovis och Xi har något väldigt speciellt ihop, så är det bara.
Tänk när Xi var valp och Lovis ännu mindre och de sprang runt här. Lovis först och Xi hängande i blöjrumpan. När de kom tillbaka var Xi först och Lovis efter och jagade och oj, vad kul de hade!

På eftermiddagen tog vi en skön promenad och Xi fick dra sin lillmatte i pulkan igen, hon tycker det är jätteroligt! Hon är helt outtröttbar, hon skulle kunna dra en hel dag. Och hon är så skönt nöjd efteråt.

Snart har jag fyllt min bloggkvot för hela året tror jag!

Ha det gott!
Marie







2 kommentarer:

Anonym sa...

Nei, Marie, jeg svimmade ikke av, men jeg bestemte meg først for å gå til øyelege i morgen, for jeg såg tredubbelt, trodde jeg. MEN så såg jeg at det var forskjellige bilder og tekst, så da var det jo ikke synet det var noe galt med, men bloggen. Den er blitt infiltrerat av en eller annan:-)
Spennende å se om det blir noe mer før november/desember???!!?

Kjempefine bilder Marie. Håper alt går bra med dere:-))
Hilsen Arne og broder Trix

Annica m Fancymorecollies sa...

Vilken underbar "tikknut". Den gör en glad att titta på. Håller med dig fullständigt, Tissla är ljuvlig att se i full blom, synd att den nu ska falla. Hoppas pälsen kommer tillbaka till sommaren med dunder och brak. Hoppas det går bra "att slå ihop flugorna" ;)så det blir valpar för Zindy under våren.
Hälsningar Annica m Fancymorecollies Naglo & Cera