torsdag 11 mars 2010

Valpar!!

Zindy (Popham's Ann Jo Kept in Mind) är en hemlig flicka. Riktigt hemlig. Hon har inte direkt visat några tecken på dräktighet, inget illamående, inga trattformade juver, ingen direkt beteendeförändring.... Var hon dräktig och hemlig eller var hon kraftigt skendräktig?
Med två veckor kvar till beräknad födsel, energi och bus till tusen, slank kropp, mjölk i juvret och aningen svullna mjölkkörtlar samt äggviteliknande flytningar från vulvan så kände jag att jag ville veta. Tid för röntgen bokades. Vid en så långt gången eventuell dräktighet så skulle eventuella valpar inte "få plats" på en ultraljudsbild, därför röntgar man istället.

Och se på tusan, ca 5 valpar fanns det där inne!!! Hon bär dem högt och gömmer dem väl. Verkligen! Och det roliga i det hela är att jag idag också kände de första sparkarna när vi kom hem - är det inte typiskt? ;-)

Man räknar skallarna på valparna och kan på det viset få en ledtråd om antalet. Så här såg det ut, och på bilden nedanför har jag ringat in skallarna.

Här nedanför är den första magbilden, tagen idag. Och nog syns det att hon har börjat fylla ut juvren...
Nu är det bara spännande väntan kvar, med många stunder med handen på magen för att känna fosterrörelserna på vår hemliga lilla Zindy!
Det har inte varit någon idé att skriva tidigare om dräktigheten - för jag har verkligen inte vetat om det har varit tomt eller inte. Men jag kan inte klandra Zindy, lite integritet och privatliv vill man väl ha även om man är hund? ;-)
Jag skriver snart igen - det är ett som är säkert! Nu vet vi ju!
/Marie
.

1 kommentar:

Annica m Fancymorecollies sa...

Ohhhh så roligt att det är valpar i dendär hemliga magen:)Nu önskar jag er all lycka till inför kommande valpning. Här väntar vi också på valp, om några veckor så anländer den till Dalarna, längtar så. Hälsningar Annica m Fancymorecollies Naglo & Cera