torsdag 12 april 2018

10 dagar!



Idag fyller valparna 10 dagar. Man ser små framsteg varje dag, och hör dem också.
Man kan ana små försök till att prova rösten till något som liknar en början till skall.
De reser sig upp på frambenen och liksom spanar omkring med sina stängda ögon. De gör små tafatta försök till att gå på darriga små ben. De gäspar stort, sträcker på sig och tränar för fullt på att bli små hundar. Så söta!

Igår fick de sina klor klippta för första gången, de var blandade reaktioner. Spella (sobeltiken) var fly förbannad och likaså Fredde (trefärgade hanen 2). Remmen (sobelhanen) sov sig igenom det hela och Unni (trefärgade tiken) och Vicke (trefärgade hanen 1) tog det hela med ro.

Mamma Saga (Angeleye's Magic Fairy Tale) har idag gått med på att följa med ut på en lite längre promenad sedan hon blev mor. Vi var ute i ca 30 minuter och det var nog skönt för henne att få röra lite på sig. Tidigare har det ju varit att bara huka sig snabbt ute och sen bogsera hem den som råkat hänga där bak i kopplet - fort hem till bäbisarna!

Natten till idag så fick valparna sova ensamma i sin låda någon timme. Mamma Saga kom tassande ut till mig och lade sig på mattan och sov. Likaså på dagtid så ligger hon allt mer utanför lådan och är för sig själv utan barn - men hela tiden med ett öga och öra öppet och skyndar snabbt om det pips på fel sätt från lådan. Hon är duktig med sina små! :-)

Här kommer en bildkavalkad från idag!

Mamma Saga och de väldigt mätta bäbisarna.


Tre svarta valpar klättrar på mamma Saga. På hennes framben ligger Unni, PÅ henne ligger Fredde och på fällen ligger Vicke. Sen ser man magen på Spella. 

 Fredde får tänderna borstade av mamma Saga. 
Inte för att han har fått några tänder ännu, men ändå. ;-)

Fredde försöker sig på att ta sig framåt på skakiga ben. 
Bakom honom ligger Remmen med ryggen hitåt och Spella med huvudet hitåt.


Närstudie av syskonmys mellan Fredde och Spella.
 

En hög valpar. Trefärgade övesrt är Fredde. Sobeln tlll vänster är Remmen, den andra är Spella. Den trefärgade längst ned till vänster är Vicke och den längst till höger är Unni.
 

 Remmen sover gott.


Spella gäspar stort.


 Spella testar balansen och Vicke gäspar bredvid.

 Unni kröker på nacken.

Vicke - söt som sjutton, vilar på sin syster Unnis rygg.


Yin och Yang-formation av collie-valpar!
De som står för konstverket är Vicke och Unni, den sistnämnda ligger nederst i bild.


Än så länge så är deras ögon stängda, men man ser att de inte är "tok-stängda" längre. Nu dröjer det inte jättelänge innan de öppnas och de små liven kommer få helt nya perspektiv på livet. En ny värld kommer öppnas totalt för dem. Det är så spännande att se utveckligen gå framåt dag för dag!

Vi skrivs snart igen!

//Marie

Inga kommentarer: