torsdag 29 januari 2009

Skön promenad

Idag var jag ute på en timslång skogspromenad med hela flocken!

5 colliesar blev det då även Birks son Bosse (Popham's A New Boss), tillika Lukas kullbror, bor här för tillfället!

Det var perfekt temperatur, snön var nysnöad och låg kvar vackert på träden, underbara förutsättningar för en skön promenad! Och det blev det, hundarna blev jätteglada och fick det berömda collierycket och rejsade hejvilt över stock och sten och i berg och dal - det är så glädjande att se dem så lyckliga!

Efter det fick Birk ett litet träningspass. Gjorde fria följet som gick lite segt men ändock korrekt utfört, sättande under gång gick kanon. Skickade till rutan och det gick lite segt men korrekt och belöning när han kom dit. Vittringen gick oxå den bra men segt. Men efter en vild skogspromenad så kan man inte vara annat än trött. Mattes fel - igen.

Tissla fick sej ett pass hon med. Gjorde ett KANONBRA fritt följ! Vi går ju bara rakt fram än så länge, men hon höll positionen riktigt bra och rättade sig när jag korrigerade. Och gick sen ännu bättre! Hon är så fantastiskt rolig att jobba med! Men även hon var trött så läggande under gång gick inte alls bra, hon trodde jag menade ställande. Men vi fick till ett som var riktigt bra!
Inkallningen gick bra, likaså ställandet under gång. Tvåans fjärr sitter som en smäck, den ska hon ha en 10:a på!! Platsliggningen gick riktigt bra den med!

Lukas och jag var igår och hälsade på hans dam Kellie (Macraven's Holiday Blues) för fjärde gången och det blev ytterligare en kanonparning. Han är verkligen duktig måste jag säga. Så nu hoppas vi på ett knippe valpar i slutet på mars!
Tack Karin för kaffe och trevligt umgänge!

Lägger in en bild på Tissla som inte uppskattade Bosses uppvaktning när han kom hit för ett par veckor sedan... Så söt så! ;-)
Nu har han gett upp, jag kan förstå honom om han blir bemött med den där minen!


På återskrivelse! /Marie

1 kommentar:

Anonym sa...

Hur gick det här till? Två inlägg på två dagar, försöker du slita ut oss? Grattis till lyckade parningar, den killen är tydligen en naturbegåvning.