söndag 1 april 2018

2 dagar kvar - Dygn 61. Är det dags idag?




Idag är det nog dags. Eller ikväll/natt snarare.
Saga (Angeleye's Magic Fairy Tale) ratade frukosten.
Det finns inte.
Hon slickade i sig äggulan och ett par kulor foder slank ned, troligtvis av misstag.
Morgontempen vid kl 8.00 var på 37,2. Vid 9.30 var den nere på 37,0 och nu 11.30 var den på 37,1. Hon har stadigt legat runt 38 tidigare.
Så temperatursänkningen är här. Nu återstår bara väntan.

 Tempen kl 11.30


Var ute på en promenad med henne och stallkompisen Vittra (Angeleye's Passion 'N Pride) och Saga gjorde ifrån sig fyra gånger, sista gångerna var hon lös i magen. Hon pinnade på fint och travade faktiskt inledningsvis! När vi sen kom hem igen så frågade jag om hon ville ha sin frukost, men nä. Det var inte alls intressant. Hon nosade med avsmak, vände på klacken och gick. Till sin korg. Och bäddade frenetiskt innan hon slog sig ned. Då tog jag fram leverpastej och ropade på henne och frågade om fröken kunde tänka sig lite sådant? Och jodå, det kunde fröken visst göra. Så, en tredjedels leverpastejpaket gick i, sen var det nog. Tillsammans med frukostens äggula så har hon ju iallafall lite grann av energirik mat i magen. Betydligt bättre än inget. Hon lär ju behöva all energi hon kan uppbringa till vårt kvälls/natt-pass.

Hon är lite orolig, ligger i sin korg och varvar hysteriskt flåsande med inåtvänd blick, med att resa sig och komma till mig och be om lite klappar och omtanke, med att efter stund gå och bädda lite till i korgen för att lägga sig en stund och koppla av och vila. Processen är helt klart igång.

 Saga ligger i sin korg och hässjar med frånvarande och inåtvänd blick.


 Här nedan är magen igår, på dygn 60. Den är rejäl... Hon är bra mycket större än vad Zindy (Popham's Ann Jo Kept in Mind) var inför sin valpning här hemma för 8 år sedan. Och hon födde fem valpar, fyra av dem överlevde. Då undrar ju jag hur många det är i denna betydligt stinnare och större mage? Saga är avesvärt bredare över både ryggen och midjan, samt har större hängmage än var Zindy någonsin hade under dräktigheten. Eller så kanske Saga bara bär dem längre ned än Zindy? Vad vet man? Om ett par timmar har vi troligtvis svaret! :-)

Sagas mage med 3 dygn kvar

Här är Zindys mage med 1 dygn kvar.


Ja, vi gör väl det vi för stunden är allra bäst på - väntar vidare. Just nu sover den blivande modern gott. Och valpmorskan, ja hon väntar otåligt...

//Marie

Inga kommentarer: